klik Nuffnang

Monday, July 2, 2012

Trip to Sharm El Sheikh (Pt 3)- Sekitar Hotel



Assalammualaikum buat semua.
Bersua kembali...masih entry Trip to Sharm El Sheikh....part 3 kali ni ttg kisah sekitar hotel pada hari ke 2. Oleh kerana husben ada urusan sepjg pagi till lewat tgh hari, maka mama dg anak2 berxtvt sekitar kws hotel. Nak keluar boleh sbb kedai dan restoren sebelah saja dg hotel tp kebanyakkan tutup belah pagi....hanya buka tgh hari hingga lewat malam.Jadi lebih baik berxtvt santai di hotel...lagipun kws hotelpun byk xtvt.


pagi2 lagi kami dah keluar sarapan yg terletak di hujung berdekatan dg pantai.


cantikkan pokok bunga ni.kalau dpn rumah penuh bunga gini...bestnya..sambil minum ptg...dpt cuci mata dg bunga...


setiap dpn bilik penginapan ditanam dg pokok bunga

cantik bunga pink ni....lembut je warnanya...


kws pool hotel berdekatan dg restoren


boleh mkn di luar restoren tp lebih selesa di dalam

dlm restoren....pilihan makanan tak da yg berat sgt.tp bolehlah utk alaskan perut....

kaunter cereal

kaunter roti...

mcm2 roti ada

kaunter slice cheese dan salami

bhg omelette dan pancake

kaunter buah-buahan dan dessert

kaunter cheese dan salad buah

tokmiyah @ falafel

tempat mkn ada juga sudut budak2 main...

salah satu ruang rehat ada di situ

Club House utk kanak2 tp tak sempat masukpun...

suka tengok hotel ni dlm taman, nyaman...sejuk mata memandang.wpun dikws panas tp menghijau dg bunga2 yg cantik.....mmg betul2 dijaga landscapnya.

lepas makan balik bilik dulu salin pakaian utk xtvt seterusnya...

iaitu xtvt santai di pantai di private beach hotel, cantik dan bersih tempatnya.


masa awal sampai tak ramai sgt pengunjung tp tak lama lepas tu ramai pelancong omputih dok bersidai.....

sepjg pantai Red Sea,biru airnya dan pantainya tak begitu dalam.


ada bot2 berlabuh di sini, juga glass bot utk lihat ikan di dlm laut...


Syakirah dgn kawan baru, Mariam, berckp Jerman tp maknya org Switzerland boleh ckp BI begitu juga ayahnya org Egypt. mrk dtg bercuti dari Switzerland.Masa mula2 jumpa, ayahnya siap bagitahu yg anaknya muslim dan ajak main sama2.Maknyapun peramah bila sembang dgn mama.


suka betul Mariam dpt main dg abg2...wpun bahasa berbeza tp ceria dpt main sama2.....

asyik dok kejar nak main dg abg Syazrin....

berlari di tepian pantai....

lagi abg Syazrin dg Mariam, Mariam anak tunggal...itu yg suka nak main dgn hero2 mama.


di pantai juga ada beach center...antaranya main dart...


lagi view tepi pantai....siap dg buaian....

xtvt main air dg kwn2......


Abg Syakim di tepian pantai....

dah boring main dlm air....main pasir pula.lama juga duduk di pantai.semuanya tak nak balik.dah tgh hari....hari semakin panas...pujuk semua balik bilik rehat dulu.....


cantik betul tempat ni...dgn tempat rehat beratapkan daun, mengadap pantai...nyaman sekali.itu yg semua tak nak balik bilik...

Jumpa lagi Syakirah dlm Trip ke Sharm El Sheik (Pt 4)- Keluar Jalan2 Pula

7 comments:

  1. Assallamualaikum Mamasya..

    Haaaa...hari ni baru nampak gambar anak2 bujang kak Ziela yg lain..hehehe.. Lengkap ada 5 orang termasuk anak dara sorang tu..heheheee..

    Seronoknya tgk gambar2 ni.. Puaslah akak berjalan kan kak..

    ReplyDelete
  2. As salam kak,
    seronoknya tgk anak2 gembira ye...

    ReplyDelete
  3. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete
  4. Cantiknya hotel tu...really a nice place to spend a holiday..

    ReplyDelete
  5. seronoknya cik bunga berjalan!!!

    ReplyDelete
  6. terhibur hati bila dapat bersantai ngan familykan..

    ReplyDelete
  7. assalam Mamasya
    wah memang seronok nengoknya
    cantik tempat2 kat sana kan

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2